Ploegleider

Basis- en herhaling

Een calamiteit binnen jouw organisatie kan vanuit het niets ineens ontstaan. Of het nu gaat om een brand, onwel wording of een reanimatie snel handelen is cruciaal. Ook het herkennen van potentiële gevaren en / of obstructies leidt tot minder letsels en schade. Als ploegleider BHV ben je in staat om snel te kunnen schakelen en een team van BHV’ers aan te sturen. Een ploegleider is van essentieel belang als er, vanuit de RI&E (Risico inventarisatie & evaluatie),  een hoog risico is op calamiteiten.

Wat kun je verwachten?

De opleiding tot BHV Ploegleider omvat onder andere de volgende thema’s:

  • Je leert leiding te geven aan een BHV ploeg
  • Je weet na de training alles over de diverse blusmiddelen en overige materialen
  • Je hebt kennis van de wet en regelgeving
  • Je kan een papieren BHV plan omzetten naar de praktijk
  • Je kunt adequaat communiceren met collega’s en professionele hulpverleners
  • Je kunt op een verantwoorde manier het BHV materiaal beheren

Tijdens de training ontmoet je gedreven en gepassioneerde instructeurs die ruime ervaring hebben binnen de BHV. De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de cursus ligt op de praktijk, zelf oefenen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je sluit de opleiding BHV Ploegleider af met een zogenoemde vakbekwaamheidscertificaat. Je krijgt een examen en bij positief resultaat ontvang je het KIWA erkende certificaat.  Hiermee kun jij aantonen dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt als BHV ploegleider.

In-company

Het is mogelijk om een in-company training ‘Ploegleider BHV’ te boeken. Dit is al mogelijk van 6 tot maximaal 12 personen per groep. Al onze trainingen worden op maat gemaakt voor iedere organisatie. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via info@medicalsupport.nl.

Aanmelden?

Wil je weten wanneer je kunt starten? Kijk in de agenda voor alle data. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@medicalsupport.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Terug naar boven

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot ploegleider ben je in bezit van een geldig BHV certificaat.

Cursusduur

De training duurt 8 uur. Net als bij de reguliere BHV training is het certificaat van de BHV ploegleider ook 1 jaar geldig.

Opleidingskosten

De totale opleidingskosten bedragen € 195,00 exclusief 21% BTW. Hiervoor ontvang je alle leermiddelen, koffie, thee, lunch en krijg je les van gemotiveerde en ervaren docenten!

Alle genoemde prijzen zijn excl. Het geldende BTW tarief. U krijgt het pakket tijdens de opleiding uitgereikt.

Vraag hier aan