BRON EN CONTACTONDERZOEK

Training

Help jij mee om COVID-19 onder controle te krijgen? Medical Support leidt mensen op voor de functie van Bron en Contactonderzoek medewerker. Dit doen we onder andere in opdracht van GGD’s door het hele land heen. We werken met vakbekwame, ervaren trainers die op locatie trainingen verzorgen.

Wij leiden cursisten op voor de functie van bron- en contactonderzoeker waarbij de cursist uiteindelijk terecht komt in een corona-onderzoeksteam. Bij deze patiënten zal er telefonisch bron en contactonderzoek worden uitgevoerd. Hiervoor neemt men een uitgebreide vragenlijst af, leren wij cursisten om door te vragen en tot de kern te komen. Daarbij nemen wij cursisten mee in het onderzoeken van o.a. nauwe contacten. Tijdens de training leren wij de cursisten de leefregels voor zowel de index als de huishoudcontacten, nauwe contacten en overige contacten. Dit allemaal met als doel om COVID-19 onder controle te krijgen. Deze training is alleen te volgen voor medewerkers van de GGD en/of aangesloten organisaties.

Wat kun je verwachten?

De training tot BCO medewerker omvat onder andere de onderstaande thema’s:

  • Het uitbellen naar COVID-19 besmette personen om hen te identificeren en te adviseren;
  • Het versturen van terugbelverzoeken indien personen niet bereikt worden;
  • Het op de juiste wijze verwerken van de verkregen informatie in HPZone;
  • Verwerken van rapporten van verkregen informatie in het betreffende systeem;
  • Het begeleiden van de (slechtnieuws) gesprekken op een empathische manier;
  • Het doorvragen t.b.v. onderzoek werken onder medisch geheim en verwerken van medische gegevens met als specifiek doeleinde: het contactonderzoek.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact op stuur dan een mail naar info@medicalsupport.nl of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 22:00.

Terug naar boven

Cursusduur

Afhankelijk van de inhoud, wensen en behoefte maken wij de training op maat. Informeer naar de mogelijkheden. Wij streven naar een combinatie tussen online en klassikaal.

Tarieven

Medical Support hanteert speciale in-company tarieven voor deze training. Wil je daar meer over weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Alle genoemde prijzen zijn excl. Het geldende BTW tarief. U krijgt het pakket tijdens de opleiding uitgereikt.

Vraag hier aan