BIJSCHOLING

Rode Kruis instructeurs 2020/2021

Ben jij Rode Kruis instructeur? Dan volg je ieder jaar de bijscholing. Elk jaar verandert het thema en voor 2020/2021 is het SDBREL en Puberbrein! Het onderdeel ‘Stop de Bloeding Red een Leven’ zal klassikaal verzorgd worden op diverse locaties in Nederland. Het onderdeel Puberbrein zal online aangeboden worden. Het is ook mogelijk om de bijscholing 2020/2021 in-company te organiseren.

De bijeenkomsten zijn praktisch opgebouwd waarbij je grotendeels actief bezig bent, maar vooral ervaart en groeit. Wij werken met moderne lesmaterialen en ervaren docent instructeurs. Na afloop registeren wij in Heartbeat uw deelname. Let op! Als je alleen Rode Kruis instructeur bent dan dien je ook nog de jaarlijkse nascholing te volgen. Klik hier voor meer informatie

Wat kun je verwachten?

SDBREL

In het onderdeel SDBREL leiden wij je op tot volwaardig ‘SDBREL instructeur’ met een VUmc/Rode Kruis certificaat. Hierin behandelen we:

  • Verdiepende achtergrond informatie over actieve bloedingen;
  • Vaardigheden SDBREL;
  • Didactiek

Puberbrein (alleen voor Rode Kruis instructeurs in samenwerking met BCL)

In het onderdeel Puberbrein gaan we online aan de slag met hoe het brein van pubers functioneert. Nieuwe scantechnieken, de zogenaamde neuro-imaging technieken, laten zien welke onderdelen van de hersenen actief zijn bij verschillende soorten taken. Ook EHBO instructeurs kunnen baat hebben bij deze kennis. Als je immers weet hoe leren werkt in het brein, kan je daar als begeleider expliciet rekening mee houden bij de opzet en uitvoering van leertrajecten.

Daarbij nemen wij u ook mee in de nieuwe ontwikkelingen van het Rode Kruis en het EHBO onderwijs.

Je kan je inschrijven via het Rode Kruis of op onze website bij de agenda

Aanmelden?

Wil je weten wanneer jij kunt starten met de bijscholing SDBREL / Puberbrein?

Voor Puberbrein klik hier

Voor SDBREL klik hier 

Wil je meer informatie? Of wil je deze bijscholing in-company organiseren? Stuur dan een mail naar info@medicalsupport.nl of neem telefonisch contact met ons op.

SDBREL gecertificeerd?

Heb je al je instructeurscertificaat SDBREL? Dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel. Zorg ervoor dat je certificaat opgestuurd is naar ehbo@redcross.nl. Het onderdeel Puberbrein zal je alsnog moeten volgen.

Terug naar boven

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan deze bijscholing dien je in bezit te zijn van een geldig Rode Kruis instructeurscertificaat.

Cursusduur

Het onderdeel SDBREL is vier uur klassikaal en het onderdeel Puberbrein is vier uur online.

Opleidingskosten

De kosten bedragen per onderdeel  € 50 exclusief 21% BTW. Hiervoor ontvang je koffie, thee tijdens de klassikale bijeenkomst. Uiteraard krijg je les van gemotiveerde en ervaren docent instructeurs!

Alle genoemde prijzen zijn excl. Het geldende BTW tarief.

Vraag hier aan