INSTRUCTEUR

Evenementenzorg (Oranje Kruis)

Ben jij de instructeur met passie voor de evenementenzorg? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot instructeur Evenementenzorg. Behaal je Oranje Kruis Instructeurs diploma en help ons mee iedereen te laten genieten van hun evenement.

Medical Support en Het Oranje Kruis hebben de handen ineen geslagen als het gaat om de opleiding evenementenzorg voor de gediplomeerde eerstehulpverlener. De voor de opleiding gehanteerde eindtermen zijn gebaseerd op de vigerende Veldnorm Evenementenzorg. Met het diploma Evenementenzorg van Het Oranje Kruis kan de Zorgverlener Eerste Hulp zorg verlenen op het Zorgniveau Evenementen Eerste Hulp, zoals omschreven in de Veldnorm.

Wat kun je verwachten?

Allereerst bieden wij jou een enthousiast en zeer ervaren docententeam. Alle docent instructeurs hebben ruime werkervaring binnen de evenementenzorg en beschikken over de competenties om jou als instructeur mee te nemen in de wereld van de evenementenzorg.

De opleiding die Medical Support aanbied is een aangename mix tussen theorie en praktijk waarbij de focus ligt op het verbreden van jouw kennis en het aanleren, op instructeursniveau, van de diverse vaardigheden. Tijdens de training maken wij gebruik van ervaren lotusslachtoffers. Uiteraard trainen wij je hoe jij de geleerde stof het beste kunt uitdragen naar de cursisten. Wij vertrouwen er op dat jij als instructeur al voldoende didactisch ervaring hebt opgedaan. In deze opleiding besteden wij wel aandacht aan vakdidactiek.

De opleiding bestaat uit drie lesdagen en op de vierde dag zal het examen worden afgenomen in combinatie met een theorietoets. Naast de contactmomenten ben je ongeveer twaalf uur bezig met thuisstudie. Bij voldoende resultaat ontvang je het Certificaat Instructeur Evenementen Zorg van Medical Support. Dit certificaat wordt geaccrediteerd door het Oranje Kruis en vanuit daar kunt jij hulpverleners gaan opleiden voor het diploma van het Oranje Kruis. Heb jij de opleiding behaald? Dan zien wij je graag één keer per jaar terug op de bijscholing van een dag, te volgen bij Medical Support.

Pijlers

  1. Optreden in een EZO / georganiseerd verband (attitude, organisatiekennis, competenties op peil.
  2. Voorbereidingen op grond van risico’s (soorten evenementen, benodigde zorgverleners, posten en materialen.
  3. Ketenzorg (ABCDE / SBAR / samenwerking).
  4. Specifieke vaardigheden (grootschalige incidenten, vervoer en transport, tourniquet, toedienen van de AAI, aluminium spalk aanleggen, integraalhelm afnemen etc.).

Wat mag je na de opleiding geven?

Na het behalen van jouw instructeursopleiding mag je hulpverleners opleiden die voldoen aan de NREH. De opleiding voor Evenementen Zorgverleners bedraagt drie volledige dagen en zal afgesloten worden met een examen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een lotus. Jouw cursisten zijn opgeleid tot een Evenementenzorgverlener niveau 2.

Het examen zal afgenomen worden door onafhankelijke examinatoren van Medical Support. Na het behalen van het examen zal deze bijgeschreven worden bij het Oranje Kruis. Ook evenementenzorgverleners hebben de verplichting de bijscholing te volgen.

Aanmelden?

Wil je weten wanneer jij kunt starten met de instructeursopleiding Evenementenzorg? Voorafgaand ontvangen wij graag een bewijsstuk van een EZO (evenementenzorgorganisatie) zodat wij weten dat jij beschikt over de ervaring binnen de evenementenzorg. Kijk in de agenda voor alle startdata. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@medicalsupport.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Terug naar boven

Toelatingseisen

  • Een opleiding Instructeur Eerste Hulp conform de richtlijnen NREH
  • Aantoonbare ervaring op (grote) evenementen
  • Kennis en praktijkervaring hebben op het gebied van de ABCDE en SBAR
  • Een open en pro actieve houding
  • U beschikt over didactische vaardigheden

Cursusduur

De opleiding bestaat uit 3 lesdagen met ongeveer 12 uur zelfstudie. Het examen vindt plaats op de 4e lesdag. Het leren bestaat uit het opdoen van theoretische kennis en het oefenen van vaardigheden. Het accent van de opleiding ligt op samenwerken en ketenzorg. Het examen leidt bij goed gevolg tot het diploma Evenementenzorg. Dit diploma is 2 jaar geldig. Voor her-certificering geldt een frequente nascholing wat betreft levensreddend handelen. Tegelijk met het diploma Evenementenzorg blijft het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis geldig.

Opleidingskosten

De kosten van de opleiding Instructeur Evenementenzorg bedraagt € 599,00 inclusief lesmateriaal en lunch maar exclusief BTW.

Alle genoemde prijzen zijn excl. Het geldende BTW tarief. U krijgt het pakket tijdens de opleiding uitgereikt.

Vraag hier aan